Καραμελωμένο Κέικ με ολόκληρα ψητά Μήλα…

Συστατικά:

Διαφήμιση

μήλα – 9 κομμάτια (καθαρισμένα και χωρίς τον πυρηνα στο κέντρο)
ζάχαρη – 9 κουταλιές της σούπας
μαρμελάδα μήλου – 9 κουταλιές της σούπας
κανέλα – 1 πρέζα

για την Κρέμα

αυγά – 9 κομμάτια χωρισμένα
ζάχαρη – 9 κουταλιές της σούπας
λάδι – 9 κουταλιές της σούπας
αλεύρι – 18 κουταλιές της σούπας
σκόνη ψησίματος – 9 g + ξύδι 9% – 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά καραμελώνουμε την ζάχαρη
Αδειάζουμε την καραμέλα στην βάση μια φόρμας 25 εκ.
Τοποθετούμε τα μήλα ολόκληρα μέσα στην φόρμα πάνω απο την καραμέλα.
Στο κέντρο κάθε μήλου τοποθετούμε την μαρμελάδα.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα όλα τα μήλα και ψήνουμε στους 200 ° C / 20 λεπτά

Για την κρέμα

Χτυπάμε 9 ασπράδια με το μιξερ χειρός και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη μέχρι να
σχηματιστεί μαρέγκα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών και τέλος και το λάδι.
Μόλις έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι σιγα σιγα και ανακατεύουμε με
μία μαρίζ, και στο τέλος ρίχνουμε το μπεικιν παουντερ διαλυμένο στο ξύδι.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα και χτυπάμε την φόρμα για να κάτσει (τα μήλα έχουν σκεπαστεί)

και ψήνουμε στους 180 ° C / 50 λεπτά
Βγάζουμε από το φούρνο το γυρίζουμε ανάποδα και πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη.

Ετοιμοοοοοο

Το κανάλι του βίντεο είναι εδώ

Διαφήμιση

 

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση