Συστατικά:
     5 αυγά
     15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
     15 κουταλιές της σούπας γάλα
     15 κουταλιές λάδι
     15 κουταλιές της σούπας αλεύρι
     1 φακελάκι Baking powder (10 g)
     2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
     1 φλιτζάνι καρύδια
     1/2 φλιτζάνι τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
     1 κουταλιά της σούπας κακάο
     Για το γλάσσο:
100 γραμμάρια λιωμένης σοκολάτας
θρυμματισμένα καρύδια

Παρασκευή:
 
1. Ανακατέψτε τα αυγά με ζάχαρη σε ένα μίξερ.
2. Προσθέστε γάλα, λάδι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
3. Προσθέστε αλεύρι, baking powder και κακάο και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
4. Τέλος προσθέστε τα καρύδια, τo ξυσμα πορτικαλιού και τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά.
5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς C (το καλύτερο είναι να ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα εάν ψηθεί).

6. Μετά το ψήσιμο, ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα και διακοσμήστε με θρυμματισμένα καρύδια και πορτοκάλι.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜοναδικά, Αφράτα Πιροσκί…χωρίς λουκάνικο
Επόμενο άρθροΜπισκότα πνιγμένα στο συρόπι….