Τι θα χρειαστούμε…
Για 12 κεκάκια
- 2 μπανάνες
- 120 γρ. βούτυρο
- 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 6 κ. γλυκού ρούμι
- 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική (150 γρ.)
- 3/4 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλυκού μπέκιν
- 1/4 κ. γλυκού κανέλα
- 1 βανίλια
Φλυτζάνα είναι η επίσημη δοσομετρική κούπα των 250 ml
Σε περίπτωση που τα κεκάκια προορίζονται για μικρά παιδιά, αφαιρέστε το ρούμι ή και τα καρύδια ανάλογα την ηλικία
Πώς θα τα φτιάξουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 C στις αντιστάσεις. Κόβουμε κομματάκια την μισή ποσότητα από το βούτυρο, τα 60 γρ. δηλαδή και τα μοιράζουμε στις θήκες. Τοποθετούμε το ταψάκι με τις θήκες στον φούρνο για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το βγάζουμε. Μ΄ένα πινέλο, αλείφουμε τις θήκες για να καλυφθούν και τα τοιχώματα.
Μοιράζουμε την καστανή ζάχαρη στις θήκες, περίπου από 2 κ. γλυκού στην κάθε μία και από 1/2 κ. γλυκού ρούμι.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, περίπου 2 κ. γλυκού σε κάθε θήκη. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες πάχους 3 χιλιοστών και τοποθετούμε 3 κομμάτια σε κάθε θήκη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.