Κερασόπιτα
Κερασόπιτα με γιαουρτι αποδεικνύεται εξωπραγματικό νόστιμο και αφράτο κέικ.
Ένα τέτοιο κέικ παρασκευάζεται πολύ απλά από διαθέσιμα υλικα.
🍃 ΥΛΙΚΑ: φόρμα δ. 24-26 εκ.
Κούπα 250 ml.
3 αυγά
1,5 κουπα αλεύρι (210 γρ.)
1,5 κούπα σιμιγδάλι (270 γρ.)
1,5 κούπα (375 ml) γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη (230 γρ.)
180 ml. φυτικό λάδι
2 π. ζάχαρη βανίλιας
2 κσ πάστα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
500 γρ. κεράσια
1/3 κουτ.γλ αλάτι
1 κουτ.γλ σόδα
Εκτέλεση
🍃 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια, αλάτι,γιαουρτι (ελαφρώς ζεστό), πάστα εσπεριδοειδών, σιμιγδάλι.
Τα χτυπάμε όλα μαζι. Προσθέστε λάδι (χωρίς μυρωδιά), αλεύρι και σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε
τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
🍃 Καλύψτε το κάτω μέρος της φόρμας με λαδόκολλα και αλείψτε τα πάντα με μαλακό βούτυρο.
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα, απλώστε τα μισά κεράσια. Αδειαστε το δεύτερο μισό της ζύμης και απλώστε τα υπόλοιπα κερασια.
🍃Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο 180* φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Ελέγξτε με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Καλη Απόλαυση!