Κέικ Lamington 

Συστατικά:

3/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρης αχνη
1/3 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
2 αυγα
1 κγ μπεικιν παυοντερ
1 κγ βανίλια
1/4 κγ αλάτι
Μαρμελάδα φρούτων (οποιαδήποτε γεύση)
1/3 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα

Γλάσο σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού βουτύρου
1 1/2 κύπελλο σε σκόνη ζάχαρης
3 κουταλιές σούπας ζεστό γάλα

Παρασκευή:

Προσθέσετε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε μαζί μέχρι να πάρετε ένα παχύ μείγμα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ κτύπησε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει και να γίνει χνουδωτό.
2. Προσθέστε το λάδι και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά .
3. Κόσκινιστε μέσα το αλεύρι, μπεικιν και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά.
4. Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα . Ψήστε για 25-30 λεπτά.
5. Μόλις το κεικ στην φόρμα έχει κρυώσει, κόψτε το στην μέση οριζόντια και απλώστε μαρμελάδα φρούτων. Μετα κάντε σάντουιτς τα μισά μαζί.

6. Το γλασσο σοκολάτας είναι απίστευτα εύκολο – απλά πρέπει να συνδυάσετε τη μαύρη σοκολάτα, τη σκόνη κακάου, τη ζάχαρη σε σκόνη, ένα κομμάτι βούτυρο και γάλα σε μια κατσαρόλα και να τα μαγειρέψετε όλα μαζί με ανακατωμα μέχρι να λιωσεί και να γίνει λεία και γυαλιστερή. Η γεύση είναι καταπληκτική και λειτουργεί τέλεια με την καρύδα
7. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη βούρτσα ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε το γλάσο σοκολάτας πάνω στο κέικ
8. Πασπαλίστε την αποξηραμένη καρύδα σε όλο το κέικ.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: https://theloopywhisk.com/

Προηγούμενο άρθροKοτόπουλο με πιπεριές και κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με ζύμη Κέικ…θα σας αφήσει άφωνους