Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
750 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι – χοιρινό)
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 φέτες ψωμί (μουλιασμένο και στημένο)
1 αυγό
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο και μαϊντανό
3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Για τη σάλτσα
60 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.σ. πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Λίγη κανέλα
9 κούπες ζωμό βοδινό (νερό + κύβο βοδινού)
500 γρ. κριθαράκι μέτριο.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, ζυμωνούμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί ή γάστρα.(Αν τα βάλουμε σε ταψί το σκεπάζουμε με λαδόκολλα).
Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα,τον πελτέ,τη δάφνη,αλάτι,πιπέρι,την κανέλα και τον ζωμό.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στα κεφτεδάκια.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά γυρίζουμε τα κεφτεδάκια και από την άλλη μεριά να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20
λεπτά ακόμα.
Ελέγχουμε το φαγητό αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.
Κοιτάμε να έχει ζουμί όταν το βγάλουμε από το φούρνο,έτσι δε θα στεγνώσει όταν το σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍
Η Συνταγή είναι της κας Σαν το φαΐ εν έχει τσιουκανη ελενη Σάκης