Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια, θα χρειαστούμε:

Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Μισό κιλό χοιρινό κιμά
200 γραμμάρια ψωμί (μπαγιάτικο, μουλιασμένο και καλά στυμμένο)
2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο
Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
100 ml ελαιόλαδο
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

10-12 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
50 ml ελαιόλαδο
200 γραμμάρια θρυμματισμένο κατσικίσιο λευκό τυρί

Πώς θα τα φτιάξουμε:

Σε μία μπασίνα αναμυγνύω καλά τους κιμάδες, το ψωμί, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθω τα κεφτεδάκια (περίπου 30-35 γραμμάρια το καθένα), και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο (περίπου 2 εκατοστά) σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το ψυγείο, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Αδειάζουμε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 50 ml. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και κουνάμε το τηγάνι για να καλυφθούν καλά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣπέσιαλ Κεφτέδες με πατάτα
Επόμενο άρθροΚέικ Νηστίσιμο Χωρίς αβγά, χωρίς βούτυρα, χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά 😉