Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Ψίχα ψωμιού (όχι πολύ)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμος, μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
1 ντομάτα, τριμμένη
Λίγο ξύδι
Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Ντομάτα τριμμένη (φρέσκια ή κονσερβοποιημένη)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμος
Άλλα:
Μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες και τηγανισμένες
Λουρίδες πιπεριάς (προαιρετικά)
Τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά(χωρίς αυγό). Αφήνω τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο, αλευρώνω και τηγανίζω!!!
Έκοψα μελιτζάνες σε φέτες,τα τηγάνισα επίσης. Τύλιξα,τα κεφτεδάκια με τίς μελιτζάνες,και τα έβαλα δίπλα δίπλα σε ένα πυρέξ.
Στο τηγάνι ετοίμασα τη σάλτσα ντομάτας. Έβαλα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο, ντομάτα τριμμένη η ότι έχετε (εγώ είχα φρέσκια από το καλοκαίρι,
πού έχω στη κατάψυξη), αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο δυόσμο.
Αφήνω τη σάλτσα 10 λεπτά νά βράσει, και με αυτό περιχύνω το φαΐ.
Ψήνω στο φούρνο στους 200°σε αντιστάσεις για μισή ώρα.
Προαιρετικά βάζω ενδιάμεσα λουρίδες πιπεριές. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, ρίχνω πάνω λίγο τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνω 5 λεπτά,να
λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!!!
Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Theodoratou