Κολοκυθόπιτα Ξεσάρκωτη

Advertisement

Υλικά

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 αυγά χτυπημένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι
280 γραμμάρια τριμμένα κολοκύθια στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Αλείψτε τον πιάτο με λίγο βούτυρο.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα, λάδι, αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα λαχανικά και 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη. Χύστε το μείγμα μέσα στο ταψί. Πασπαλίστε την κορυφή με 2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένη ή τσένταρ.
Ψήστε 30-35 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό στο κέντρο.
Αφήστε το να σταθεί τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή Ορεξη

Advertisement