Σαλάμι Σοκολάτας ή Κορμός 

Υλικά
200γρ μαύρη σοκολάτα 70%
200gr σοκολάτα γάλακτος
120 γραμμάρια άλατισμένο βουτύρο
μισό πακέτο μπισκότων γάλακτος της επιλογής σας σπασμένο σε μικρά κομμάτια
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλα ή λιγότερο σύμφωνα με το γούστο σας
1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλο σκόνη
3/4 φλιτζάνι ή λιγότερο κομμένα παξιμάδια της επιλογής σας, προαιρετικά
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ λειώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπεν μαρι.
🥄
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα μπισκότα και προσθέστε τα καρύδια εάν χρησιμοποιείτε.
Στην λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε τα καρυκεύματα και το ξύσμα πορτοκαλί ανακατευουμε καλά κάνει και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα, ανακατευουμε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Θα σας διευκολύνει αργότερα να το κυλήσετε.
🥄
Μετά από 30′ κόψτε ένα μακρύ κομμάτι χαρτί ψησίματος και αδειάστε το μίγμα μπισκότων σοκολάτας σε αυτό.
Χρησιμοποιήστε το χαρτί για να το διαμορφώσετε σαν σαλάμι, επειδή τα χέρια σας είναι ζεστά το κυλάτε, και στη συνέχεια, στρίψτε τα άκρα και βάλτε το στο στο ψυγείο για να σκληρύνει για μερικές ώρες τουλάχιστον.
🥄
30 ‘λεπτά πριν από το σερβίρισμα τρίψτε το με λίγο αχνη ζάχαρη για να το κάνετε να μοιάζει περισσότερο με ένα πεπαλαιωμένο σαλάμι τυλίξτε το στο χαρτί και επιστρέψετε στο ψυγείο.
🥄
Έκπληξη για τους φίλους σας και την οικογένειά σας!

Καλή επιτυχία Απολαύστε!🍾

Διαφήμιση

Κορμός Σοκολάτας

Chocolate Salami or Log

This chocolate treat makes an excellent welcoming treat to your guests for tonight’s

Ingredients
200gr dark chocolate 70%
200gr milk chocolate
120gr unsalted butter
half a packet of milk biscuits of your choice broken into small chunks
zest of half an orange
1 tsp of ground cinnamon or less according to your taste
1/2 tsp ground cloves
3/4 cup or less of chopped nuts of your choice, optional
icing sugar

Instructions


In a heatproof bowl melt the chocolate with the butter on a bain-marie.
🥄
In a large bowl place the biscuits and add the nuts if you are using.
In the melted chocolate add the spices and the orange zest mix well and pour over the biscuits, coat them very well then pop in the fridge for 30′ minutes. It will make it easier to roll later.
🥄
After 30′ cut a long piece of baking paper and empty the chocolate biscuit mix on it. Use the paper to shape it into a salami because your hands to warm it up roll it then twist the ends and pop it back in the fridge to harden for a couple of hours minimum.
🥄
30′ minutes before serving rub some icing sugar to make it resemble more like an aged salami wrap it in the paper and return it to the fridge.
🥄
Surprise your friends and family!🥂
Kali Epitihia & Enjoy! 🍾

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση