Υλικά:
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξύδι
Γέμιση:
400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια
1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη κυβάκια
1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη κυβάκια
1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη κυβάκια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
1)Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε τα κρεμμύδια 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τη ντομάτα τις πιπεριές αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2′.
Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο,το μαϊντανό,τη κρέμα γάλακτος και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
2)Σε βάθη σκεύος βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι,το λάδι και το ξύδι.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας λακκούβα και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να υγρανθεί το αλεύρι.
Ζυμωνούμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό στο ζυμάρι μας.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
3)Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
4)Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο τόσο όσο να προεξέχει απ το ταψί μας.
Το δεύτερο το βάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.
Το τρίτο και το τέταρτο το βάζουμε σουρωτό
μέσα στο ταψί.
Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
5)Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα,τα μισά να προεξέχουν και τα μισά σουρωτά.
Το τελευταίο όμως θα πρέπει να προεξέχει απ το ταψί.
Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί ή τα κάνουμε κόθρο.
6)Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα.
Ραντίζουμε με λίγο νεράκι ελαφρά ώστε να γίνει η πίτα μας τραγανή.
7)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍
H συνταγή είναι της κας ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ τσιουκανη ελενη Σάκης