Υλικά
1,5 κιλά στήθος κοτόπουλου κιμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας
Παρασκευή:
Ζυμώνουμε τον κιμα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Πλύνετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε το μαϊντανό, και προσθέστε τον στον κιμά.
Αλατοπιπερώστε τον κιμά, προσθέστε τα μπαχαρικά και ζυμώστε καλά.
Χτυπήστε τον κιμά με δύναμη στον πάγκο εργασίας αρκετές φορές.
Σχηματίστε μακρόστενα κεμπάπ μήκους 20 εκατοστών.
Αν ψήνετε στη σχάρα, περάστε τα κεμπάπ σε μεταλλικά σουβλάκια. Αν ψήνετε στο φούρνο, τοποθετήστε τα σε ταψί.
Ψήστε τα κεμπάπ για περίπου 15 λεπτά στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τα μία φορά, ή για περίπου 10-12 λεπτά στη σχάρα, επίσης γυρίζοντάς τα μία φορά.
Σερβίρετε ζεστά.
Καλή όρεξη!