Υλικά:

2 μπούτια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
1/2 κονσέρβα ντοματακια
1 πρεζα κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
2 πατάτες
1 ντομάτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνω τα μπούτια και τα τσιγαριζω καλα σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο.
Τα αφαιρώ και στο ίδιο τηγάνι σοταρω το κρεμμύδι κομμένο στη μέση,σκορδο ,
προσθέτω τον πελτε , ανακατεύω και ρίχνω την κονσέρβα ντοματακια ψιλοκομμένα
με το χυμό τους.

Αλατι,πιπέρι, κανελα και το νερό να πάρουν μια βράση.
Προσθέτω το κοτόπουλο και σβήνω. Κοβω τις πατάτες,τις βάζω στο ταψί μου και
τις πασπαλιζω αλάτι πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.
Ριχνω τη σάλτσα με το κοτόπουλο ,την φρ.ντοματα σε κυβακια και λίγο νεράκι.

Ψηνω στη χαμηλή θέση στο φούρνο,170β.αερα για μια ώρα περίπου….
γυρνώντας το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος να πάρει χρώμα και από
τις δύο πλευρές.Καλο βράδυ και καλή όρεξη.

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΜπάλες πουρέ πατάτας με τυρί
Επόμενο άρθροΦοβερή Σοκολατόπιτα