Κοτόπουλο στιφάδο

Υλικά

700-800 κρέας κοτόπουλου ή στην περίπτωσή μου μπουτια
1 κιλό μικρά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ή 3-4 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
1 καρότο
1 ποτηράκι κρασί (150 ml)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
πάπρικα
μαύρο πιπέρι και αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο καθαρίζεται, πλένεται, κόβεται σε μερίδες και τηγανίζεται ελαφρά σε καυτό λάδι.
Προσθέστε και μαγειρέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο μετά το αλεύρι και λίγα λεπτά αργότερα την πάπρικα.
Ρίξτε ζεστό νερό, αλάτι, προσθέστε μαύρο πιπέρι, δάφνη, ξεφλουδισμένο και καθαρισμένο σκόρδο και κρασί.
Το φαγητό βράζεται σε μέτρια φωτιά σε κλειστή κατσαρόλα.
Τα καθαρισμένα κρεμμύδια προστίθενται στο μισοψημένο κρέας.
Τέλος, προσθέστε τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες κόκκινες ντομάτες ή ντοματοπολτό.
(μην ανακατεύετε με κουτάλι, για να μην χαλάσετε τα κρεμμύδια)
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Καλή Απόλαυση