Κοτόπουλο “Φρικασέ”
Συστατικά
800-900 γρ κοτόπουλο χωρίς κόκαλα (μηρούς κοτόπουλου)
4 φλιτζάνια ζωμού κοτόπουλο
4 κουταλιές της σούπας χωρισμένο αναλάτο βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φύλλο δάφνης
1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι σε κύβους
3/4 κιλά σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομμάτια
2/3 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι αρακας αποψυγμένος εάν είναι κατεψυγμένα
Ρύζι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καλύψτε με το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάστε την κατσαρόλα και τοποθετήστε πάνω από μεσαία υψηλή φωτιά. Αφήστε να βράσει, και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία χαμηλά και σιγοβράστε, σκεπασμένο, μέχρι να μαγειρευτεί, περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το ζωμό και κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους. Κρατήστε το ζωμό κοτόπουλου ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι, και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Μαγειρέψτε 3 με 4 λεπτά, και ανακατέψτε συχνά.
Ανακατέψτε μέσα και το ζωμό κοτόπουλο. Προσθέστε το φύλλο δάφνης και σιγοβράζετε 30 λεπτά, χτυπάτε συχνά και αφήστε στην άκρη.
Ζεστάνετε τις άλλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, σπαράγγια και μανιτάρια. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές.
Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο και τον παχύ ζωμό κοτόπουλο.
Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σάλτσα είναι πολύ παχιά, περίπου 25 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε αργά την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώστε σε μέτρια χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε έως ότου πήξει, περίπου 7 λεπτά. Ανακατεύουμε τον αρακά. Σερβίρετε με πιλάφι ρυζιού.
ΠΗΓΗ: mission-food.com