Κουραμπιέδες αστέρια 

Ενα απο τα παραδοσιακά μας γλυκά για τις εορτές των Χριστουγέννων που δεν λείπουν από κανένα σπίτι…

Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
500 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
2 κρόκοι και 1 ολόκληρο αυγό
2 βανίλιες
1/2 κουτάλι γλυκού μοσχοκάρυδο
50 γραμμάρια κονιάκ
1 κοφτό κουτάλι γλυκού σόδα μαγειρική
150-250 γραμμάρια καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
850 γραµμάρια περίπου αλεύρι μαλακό
2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη για δέκα λεπτά περίπου.να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτω τα αυγά, συνεχίζω για λίγο το χτύπημα,και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι,συνεχίζοντας να χτυπάω για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Στο τέλος αφήνω το μίξερ, προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά και με το χέρι μου πλέον το ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ανοίγω με πλάστη χοντρό φύλλο και δίνω σχήμα αστεριών στους κουραμπιέδες μου, και ψήνω για 25-30 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν καλά πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη!

Σημείωση/ Βγαίνουν περίπου 100 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που δίνουμε.
Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΣνιτσελ Μορχαράκι παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΚεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα