Υλικά

250 γρ βουτυρο αγελαδος
250 γρ flora με βουτυρο
1/2 κουπα αχνη ζαχαρη
150 γρ αμυγδαλο ψημενο κ τριμμενο στο μουλτι
3 σταγονες αρωμα αμυγδαλου ή 2 βανιλλιες
2 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
800 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κουτ γλυκου μπεικιν
1 πακετο αχνη ζαχατη για το τυλιγμα

“Αφράτες χιονισμένες μπουκίτσες που μοσχοβολούν βούτυρο κ λιώνουν στο στόμα.”

 Εκτέλεση

Το μυστικο ειναι να χτυπηθουν πολυ καλα τα βουτυρα. Εγω τα βαζω στον αερα στον φουρνο στους 50 βαθμους για 10 λεπτα να μαλακωσουν. Μετα τα χτυπαω τουλαχιστον 20 λεπτα στο μιξερ να αφρατεψουν τοσο οσο να γινουν σαν σαντιγυ.
Μετα προσθετω την αχνη, το αρωμα βανιλλιας ή αμυγδαλου, το κορν φλαουρ, τα αμυγδαλα κ τελος το αλευρι με το μπεικιν.

Η ζυμη ειναι απαλη κ ελαστικη. Δεν χρειαζεται ζυμωμα. Δεν κολλαει.
Επλασα μπαλακια στρογγυλα, 25 γραμμαρια το καθενα, τα εβαλα σε αντικολλητικο χαρτι κ εψησα στον φουρνο στους 160 για 25 λεπτα περιπου στον αερα. Δεν αφηνω να παρουν χρωμα απο πανω. Ροδιζουν απο κατω αν γυρισετε ενα κ δειτε οτι εχουν παρει χρωμα ειναι ετοιμα.
Εγω δεν χρησιμοποιω ανθονερο ή ροδονερο γιατι δεν μας αρεσει. Τα εψησα το βραδυ κ τα κυλισα σε αχνη το πρωι για να μη κολλησει η αχνη επανω τους…
Ειναι αφρατα σαν πτι φουρ, γρηγορα, πανευκολα.

Η Συνταγή είναι της κας Voula Damala