Υλικά:

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσαδάκιστραγγιστό γιαούρτι
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο ή καλαμποκελαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
300 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
Λίγο πιπέρι
1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Λίγο γάλα για επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ μεγάλο βάζουμε το αλεύρι το γιαούρτι το λαδι το μπαικιν παουντερ το αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη αφήνουμε για 30 λεπτα να φουσκωσει η ζύμη. Θριματιζουμε την φέτα βάζουμε και τα δύο αυγά και λιγο πιπέρι ανακατεύουμε τα αφήνουμε στην άκρη, περνουμε την ζύμη κόβουμε μικρά μπαλάκια πάνω στον πάγκο με το χέρι τα ανοίγουμε πιέζοντας, τα γεμίζουμε με την γέμιση και το κλείνουμε μισοφέγγαρο, κάνουμε όλη την ζύμη έτσι, αραδιάζουμε στο ταψι. Αλείφουμε με 1 αυγό και λιγο γάλα τα πιατάκια μας

και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30-35 λεπτα μέχρι να ροδίσουν.

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά γεμιστά
Επόμενο άρθροΗ τυρόπιτα της τεμπέλας (Αφράτη και Γρήγορη)