Μια πολύ ωραία συνταγή για το αγαπημένο σιροπιαστό!! Υπέροχο γλυκό, φτιάξτε το οπωσδήποτε!!
ΥΛΙΚΑ :
Για το σιρόπι
2 και ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς
Για την κρέμα
¾ του φλιτζανιού αλεύρι ρυζιού
5 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 και ½ κουταλιές της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς
2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Για τη ζύμη
450 γραμμάρια φύλλο καταϊφι
225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
2/3 του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για το σιρόπι, βράζουμε 1 και ¼ φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 10 με 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το νερό από άνθη πορτοκαλιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα, ανακατεύουμε το αλεύρι ρυζιού με όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει μια απαλή ζύμη.
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε τη ζύμη από το αλεύρι στο γάλα που βράζει ανακινώντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Σε πολύ χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει. Προσοχή να μην το κάψουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό από άνθη πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει πριν προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψουμε καλά.
Βάζουμε τα φύλλα καταϊφι σε ένα μεγάλο μπωλ.
Ξεμπλέκουμε όσο μπορούμε τις ίνες καταϊφιού με τα δάχτυλα μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο από πάνω και δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας τις ίνες έτσι ώστε να βουτυρωθούν καλά.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα φύλλα καταϊφι σε ένα ταψί γα πίτες διαμέτρου 30 εκατοστών.
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη το μείγμα με την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα για καταϊφι.
Πιέζουμε προς τα κάτω και κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια με τις παλάμες μας.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 και ψήνουμε 15 ακόμα λεπτά.
Πριν σερβίρουμε το γλυκό, το αναποδογυρίζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα φιστίκια.