Κρεατοπιτάκια

Ζύμη:

125 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό (το μισό στη ζύμη, το μισό για το άλειμμα)
10 γραμμάρια μαγιά
25 γραμμάρια βούτυρο
0,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση:
250 γρ κρέας
200 γραμμάρια πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
30 γρ βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια + αλάτι, πιπέρι.
Αραιώστε τη μαγιά + όλα τα υλικά σε ζεστό γάλα, ζυμώστε τη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, τη ζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη, σχηματίζουμε μπαλάκια και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε μια μπάλα διαμέτρου 13 εκ., βάζουμε τη γέμιση και ένα κομμάτι βούτυρο, σχηματίζουμε ένα πιτακι.

Αφήνουμε τις πίτες για 20 λεπτά, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε
180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Αλείφουμε τα ζεστά πιτακια με βουτυρο.

Καλή όρεξη!

Тетяна Мельничук

Προηγούμενο άρθροΤίποτα πιο νόστιμο από αυτά τα σμυρνέικα κεφτεδάκια!
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια σε σάλτσα σκόρδου-σόγιας…η γεύση τους είναι φανταστική