Συστατικά:

πατάτες – 700 g
κρεμμύδια – 3 τεμ.
καρότα – 1 τεμ.
σκόρδο – 2 σκελίδες
αυγό – 1 τεμ.
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
φιλέτο κοτόπουλου – 150 g
τυρί μοτσαρέλα – 150 g
μανιτάρια – 200 g
κρέμα γάλακτος 20% – 100 ml
σκόρδο σκονη
κάρυ.

✅Τρόπος μαγειρέματος:

Τρίψτε τις καθαρισμένες πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα στον ψιλό τρίφτη.
Περνάμε τις σκελίδες σκόρδου από μια πρέσα, σπάμε το αυγό, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Αλατοπιπερώσετε πρώτα τα λαχανικα. Σε ένα τηγάνι σε φυτικό λάδι, τηγανίζουμε μεγάλες τηγανίτες πατάτας με διάμετρο ολόκληρο το τηγάνι. Οι τηγανίτες πατάτας πρέπει να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι μέχρι να ψηθεί.
Αλάτι, πιπέρι, προσθέστε το καρύκευμα με κάρυ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια το βάζετε σε ένα ξεχωριστό μπολ και αφήνουμε στην άκρη

Κόβετε ένα-δυο κρεμμύδια σε μικρούς κύβους, τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν στο ίδιο λάδι.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 20 γραμμάρια βούτυρο στο φυτικό λάδι πριν τηγανίσετε τα κρεμμύδια.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
Μπορείτε να ψιλοκόψετε τα πράσινα κρεμμυδάκια χωριστά και να τα προσθέσετε στο μείγμα των μανιταριών με κρεμμύδια και κοτόπουλο. Στο τελος και ριχνουμε την κρέμα. Ανακατευω μεχρι να πηξει

Τρίβουμε τη μοτσαρέλα στον ψιλό τρίφτη
Αναμυγνυουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και τοποθετούμε τη γέμιση μανιταριών και κοτόπουλου πάνω στις τηγανίτες.
Πασπαλίζουμε τη γέμιση με τυρί, διπλώνουμε τη τηγανίτα πατάτας στη μέση, κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή και πασπαλίστε με το τυρί.
Ψήνουμε το ταψί στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

Το αποτέλεσμα είναι νόστιμα, αρωματικά και χορταστικά σαντουιτσακια με γέμιση.
Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ευχαριστήσετε την οικογένεια εάν οι συνηθισμένες τηγανίτες πατάτας είναι ήδη βαρετές.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: gospodynka.com.ua