Μοσχαράκι με σάλτσα και μανιτάρια
Συστατικά
800 γρ μοσχαρίσιο κρέας
600 γρ μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα (60 γρ αποξηραμένα)
μισό ποτήρι Λευκό κρασί ή ζωμό λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο
αλεύρι για γεύση
να δοκιμάσετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
για να δοκιμάσετε μαϊντανό
αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
για τα μανιταρια
Φρέσκα: καθαρίστε τα μόνο ξύνοντας απο πανω με ένα μαχαίρι.
Κατεψυγμένα: μαγειρέψτε τα σε δυνατή φωτιά όσο είναι ακόμα κατεψυγμένα.
Αποξηραμένα: αφήστε τα να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για λίγα λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια βάζοντας σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και μια σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ,
προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Για το κρεας
Βάζουμε το μοσχαράκι σε ένα μπολ και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα με τα χέρια μας για να μοιραστεί καλά το αλεύρι .
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση.
Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, προσθέστε το κρέας και ροδίστε το σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο του στιφάδου με τα μανιτάρια για άλλα 10 λεπτά ώστε το κρέας να ψηθεί αλλά να μην γίνει σκληρό.
Αλατίζουμε αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γυρίζουμε και σερβίρουμε το ζεστό στιφάδο με μανιτάρια συνοδευόμενο από φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.
Καλή Απόλαυση