Τρυφερά, ζουμερά, γευστικά Χοιρινά παϊδάκια σε σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια. Χρησιμοποίησα χοιρινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρνί, μοσχάρι. Αντί για αποξηραμένα μανιτάρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα (θα χρειαστείτε 300 γρ.). Για συνοδευτικό, μπορείτε να μαγειρέψετε πουρέ, ρύζι.

Συστατικά

1 κιλό παϊδάκια
400 γρ σάλτσα ντομάτας
150 γρ κρεμμύδι
30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
1 κ.γ αλεσμένη πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
φυτικό λάδι

Μαγείρεμα

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό. Αφήστε για 30 λεπτά. Στραγγίστε το νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Κόψτε τα παϊδάκια σε κομμάτια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε φυτικό λάδι. Προσθέστε πάπρικα και ανακατεψτε
Προσθέστε μανιτάρια. Ανακατέψτε.
Προσθέστε μεσα στην καταρόλα τα παϊδάκια. Αλάτι πιπέρι.
Προσθέστε σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε.

Σκεπάζετε με καπάκι.
Μαγειρέυουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 40-45 λεπτά.

H Συνταγή είναι από το say7.info

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Xοιρινά παϊδάκια κοκκινιστά

Xοιρινά παϊδάκια κοκκινιστά

📍 Υλικά:

• 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 100 γρ λουκάνικα
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 100 γρ χυμό ντομάτας
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
• θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι

📍 Πώς να ετοιμάσετε τα κοκκινιστα χοιρινά παϊδάκια:

Πλένουμε τα χοιρινά παϊδάκια κάτω από κρύο νερό.
Κόβουμε τα χοιρινά παϊδάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια από το χοιρινό παϊδάκι σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα τηγανητά κομμάτια από το παϊδάκι, το κρεμμύδι και την καρυκευμένη πιπεριά.

Βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε λουκάνικα κομμένα σε κύβους.
Εάν είναι απαραίτητο, συμπληρώστε με νερό.
Βράζουμε μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
Προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Για να πάρετε μια πιο πηχτή σάλτσα, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και θυμάρι και σβήνουμε τη φωτιά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Bucate Moldovenești

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικη Κρεμμυδόπιτα: Μια Γεύση από Ελλάδα
Επόμενο άρθροΔείτε πως φτιάχνουν στα Τρίκαλα τον διάσημο χαλβά Φαρσάλων