Ωραία ιδέα για σήμερα! Πάμε να ετοιμάσουμε τα στοιχεία για αυτή την λαχταριστή παστιτσάρα!

Υλικά:

Μακαρόνια για παστίτσιο
Ελαιόλαδο
Για τον κιμά:

Κιμάς μοσχαρίσιος
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Λίγο κρασί (για σβήσιμο)
2 ντομάτες περασμένες από το μούλτι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ψιλοκομμένο καρότο
1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 ξύλο κανέλας
Μοσχοκάρυδο
Για την μπεσαμέλ:

1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2 κρόκοι αυγών
Τριμμένο κεφαλοτύρι (για ενδιάμεσα)
Τριμμένο τυρί γκούντα (για την επιφάνεια)

Εκτέλεση:

Έβρασα τα μακαρόνια.Ετοιμάζω τον κιμά των σοτάρω με δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σβήνω με λίγο κρασί, βάζω δύο ντομάτες περασμένες από το μούλτι,λίγο πελτέ, ένα καρότο ψιλοκομμένο, μια πιπεριά Φλωρίνης . ψιλοκομμένη,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη, κανέλα ξύλο,μοσχοκάρυδο και σιγοβράζω.
Έστρωσα τα μακαρόνια με τον κιμά εναλλάξ.
Πριν ρίξω την μπεσαμέλ έριξα κεφαλοτύρι τριμμένο πάνω στα μακαρόνια.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ρου. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στη ρου, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, λευκό πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα.