Υλικά

2 λεμόνια
400 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 ξυλάκια κανέλας

450 γραμμάρια φύλλου ζύμης
4 αυγά
200 γρ ελληνικό γιαούρτι
200 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, ζάχαρη, μέλι, κανέλας και το χυμό από δύο λεμόνια και βράζουμε μέχρι να εξαφανιστεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα
διαυγές υγρό.
Φτιάχνουμε τη φύλλο σε σχήμα ακορντεόν και τη βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 100 βαθμούς Κελσίου να στεγνώσει και να γίνει τραγανή.
Στη συνέχεια, όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και το τρίβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε αυγά, γιαούρτι, ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα θρυμματισμένα κομμάτια φύλλου στο μπολ και ανακατέψτε τα δύο μαζί.

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε το ταψί Pyrex 30×30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου
για σαράντα με πενήντα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Όταν ροδίσει ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι για τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚόκορας με Χριστουγεννιάτικη Γέμιση
Επόμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικη Πάστα Ταψιού Lemon Pie με Καμένη Μαρέγκα!