Λευκή Tούρτα ️με ξηρούς καρπούς

Υλικά

Για το Παντεσπανι:
8 ασπραδια (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. καρύδια
160 γρ ζάχαρη άχνη / χρησιμοποίησα κρθσταλλικη γιατί δεν είχα /
2 κουταλιές αλεύρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για την Επικάλειψη:
400 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. βούτυρο αγελάδας
200 ml κρέμα γάλακτος

για διακόσμηση:
50 g ακατέργαστο φιστίκι αποφλοιωμένο

Εκτέλεση

Τα καρύδια αλέθονται πολύ λεπτά σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το αλεύρι και τη βανίλια και αλέστε ξανά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε να αφρατέψουν.

Το μείγμα των καρυδιων προστίθεται στο ασπράδι των αυγών και αναμειγνύεται απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι και χωρίζεται σε 4 ίσα μπολ.

Παίρνουμε μία φόρμα κέικ με διάμετρο 21 cm και το καλύπτουμε με χαρτί, το οποίο απλώσαμε με 2-3 σταγόνες λάδι. Ρίξτε ένα μπολ ζύμης, ισιώστε και ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε τις άλλες τρεις βάσεις με τον ίδιο τρόπο, βγάλτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και χωρίστε τα προσεκτικά από το χαρτί με ένα μαχαίρι.

Η σοκολάτα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Τέλος, προσθέστε το ψιλοκομμένο βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως και αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό. Τα παντεσπάνια στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, η κρέμα κατανέμεται μεταξύ τους και τελειώνουμε με κρέμα.

Γαρνίρουμε με φιστίκια όπως μας αρέσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξουν. Αυτή είναι η πρώτη μου λευκή τούρτα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη γεύση και την εμφάνιση που κατάφερα να επιτύχω. Με λίγη προσπάθεια, κάτι πολύ καλό θα κάνετε. 👩‍🍳

Υ.Γ: Στην αρχική συνταγή υπήρχε 1 κουταλιά της σούπας ελαφρύ ρούμι που δεν είχα. Προσθέστε το στην κρέμα.

Καλή Επιτυχία