Ανακαλύψτε μια συνταγή για αφράτους λουκουμάδες με μια διαφορετική πινελιά, ιδανικούς για πρωινό ή ένα γλυκό σνακ. Η απλή τους παρασκευή και η υπέροχη γεύση τους θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά:
3-4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
1/2 κύβος νωπή μαγιά
400 γρ. αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε περισσότερη)
1 κουταλάκι του γλυκού ρακί ή βότκα (προαιρετικά)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη ή μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, διαλύστε τη νωπή μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα ή νερό με την πρέζα ζάχαρη και αφήστε τη να ενεργοποιηθεί για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τη μαγιά στο μείγμα των αυγών.
Σταδιακά, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
Προσθέστε το ρακί ή τη βότκα και ανακατέψτε.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Βάλτε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
Χρησιμοποιώντας μια κορνέ ζαχαροπλαστικής (ή δύο κουτάλια), ρίξτε μικρές ποσότητες χυλού στο καυτό λάδι.
Τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρέστε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι.
Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς, πασπαλίζοντας προαιρετικά με ζάχαρη άχνη ή περιχύνοντάς τους με μέλι.