Σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνου με τραγανά καρύδια και αρωματική κανέλα. Φτιαγμένη με αγνά υλικά, ιδανική για το πρωινό σας, το γιαούρτι ή τα γλυκά σας.

Υλικά:

Δαμάσκηνα – 2 κιλά
Τριμμένο τζίντζερ – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Καθαρισμένα ψιλοκομένα καρύδια – 150 γραμμάρια
Ζάχαρη – 600 γραμμάρια
Νερό – 1 λίτρο

Εκτέλεση:

Πλένουμε, στεγνώνουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Μόλις βράσει, αφαιρούμε τον αφρό, προσθέτουμε την κανέλα και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αφαιρώντας τον αφρό.

Μετά από 40 λεπτά, αποσύρουμε την μαρμελάδα από τη φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια.
Αποθηκεύουμε την έτοιμη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε καλά με τα καπάκια.
Διατηρούμε την μαρμελάδα σε δροσερό μέρος.

Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Лариса Рубцова

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς με ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΧοιρινή σπάλα στην κατσαρόλα