Μελιτζάνες Ογκρατέν
Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μεγάλες ντομάτες
Πιπεριές σαλάτας
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι κρασιού
Τυρί μοτσαρέλα
Βασιλικός
μπαχαρικά
Αλάτι πιπέρι
τυρι φέτα
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε ελαιόλαδο, ξύδι κρασιού, σκόρδο, πιπεριές σαλάτας σε φέτες, φρέσκο βασιλικό, μπαχαρικά και
αλάτι/πιπέρι για γεύση.
Προσθέστε μερικές κουταλιές από το μείγμα ελαιόλαδο στον πάτο του ταψιού σας. Πασπαλίζουμε αλάτι/πιπέρι. Μελιτζάνα κομμένη σε στρώσεις.
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι μείγμα ελαιόλαδο από πάνω και πασπαλίζουμε με τυρί μοτσαρέλα.
Επόμενη στρώση φέτες ντομάτας, 1 κουταλία μείγμα ελαιολάδου και τυρί μοτσαρέλα.
Το επάνω στρώμα που θέλετε να φαίνεται όμορφο, τακτοποιώντας φέτες μελιτζάνας σε ένα ωραίο μοτίβο,στην επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνουμε με το κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου και προσθέτουμε τυρί μοτσαρέλα από πάνω και τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι την επιθυμητή ομοιογένεια. Ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο και το ταψί σας.
Περισσότερες φωτογραφίες βήμα προς βήμα εδώ: