Μελομακάρονα

Advertisement

Υλικά

Για το σιρόπι
500 g νερό
800 g ζάχαρης
150 g μέλι
3 ξυλάκια κανέλα
3 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

1ο μείγμα
400 g χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. Σπορέλαιο
180 g ελαιόλαδο
50 γρ. Ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα
2-3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
πορτοκάλι, από 2 πορτοκάλια
2ο μείγμα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια σιμιγδάλι, ψιλό

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα συστατικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν δείτε 3-4 φυσαλίδες
αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει για 3-4 ώρες. Πρέπει να είναι κρύο

——————————————————–

Advertisement

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 * C που έχει ρυθμιστεί στον ανεμιστήρα.
Για να φτιάξετε τα μελομακάτονα, πρέπει να ετοιμάσετε 2 ξεχωριστά μίγματα.

Για το πρώτο μείγμα προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε, χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι.
Σε ξεχωριστό μπολ, προσθέστε όλα τα συστατικά για το δεύτερο μείγμα.
Συνδυάστε το πρώτο και το δεύτερο μείγμα.
Ανακατέψτε με τα μαγικά χέρια σας 🙌 πολύ απαλά και με αγάπη ❤️ για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (το πολύ 10 δευτερόλεπτα). Εάν αναμίξετε περισσότερο, το μείγμα θα χωριστεί ή θα τυλίξει.

Πλάθουμε τη ζύμη μπισκότων σε οβάλ σχήματα, μήκους 3-4 cm, 30 g το καθένα. Προσπαθήστε να τα κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο παρόμοια. Δώστε τους το σχήμα που θέλετε!
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να είναι τραγανό και χρυσό καφέ.
Μόλις τα αφαιρέσετε από το φούρνο, βυθίστε τα ζεστά μπισκότα στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα.
Αφήστε τους να στραγγίσουν σε μια σχάρα.
Περιχύνουμε με μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.

ΠΗΓΗ: Ilias Sofotasios Greek Recipe Exchange Group

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement