Τα Μηλοπιτάκια στο Τηγάνι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Επίσης, το τηγάνισμα τα κάνει απίστευτα τραγανά εξωτερικά και αφράτα μέσα. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά για τα Μηλοπιτάκια στο Τηγάνι

Για τη ζύμη:

  • Αλεύρι: 250 γραμμάρια
  • Αυγό: 1 μέτριο
  • Λάδι: 2 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα: 2 κουταλιές της σούπας
  • Ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μπέικιν πάουντερ: 4 γραμμάρια
  • Αλάτι: Μια πρέζα

Για τη γέμιση και επικάλυψη:

  • Μήλο τριμμένο: 1 μεγάλο
  • Ζάχαρη και κανέλα: Για το πασπάλισμα
  • Λάδι (ή σπορέλαιο): Για το τηγάνισμα

Επιπλέον:

  • Βανίλια: 1 φακελάκι (δεν αναφέρεται στις ποσότητες, αλλά στην εκτέλεση)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Σε ένα μπολ ρίχνω τ’ αυγό, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα, το αλάτι και τα χτυπάω μ’ ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν.

Καθαρίζω και τρίβω το μήλο στο χοντρό τρίφτη και το ρίχνω μέσα στο μπολ με το υγρό μείγμα, ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνω για περίπου 10 λεπτά.

Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Αλευρώνω τον πάγκο, μεταφέρω τη ζύμη και τη χωρίζω σε 3 κομμάτια.

Φτιάχνω τα μπαλάκια ζύμης και παίρνω ένα για να το ανοίξω.

Ανοίγω με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε δίσκο περίπου 15 εκ. διάμετρο και με το εργαλείο κοπής πίτσας το χωρίζω σε 6 τρίγωνα.

Τινάζω λίγο το αλεύρι από πάνω για να μην καεί στο τηγάνι.

Βάζω μπόλικο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ξεκινάω το τηγάνισμα των Μηλοπιτακιών στο Τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Τα βγάζω σε χαρτί κουζίνας και μετά τα περνάω μέσα από τη ζάχαρη και την κανέλα που έχω αναμείξει σε ένα πιάτο.

Καλή απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για την ξεκούραση της ζύμης)


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για ζάχαρη, μπορείς να ραντίσεις τα Μηλοπιτάκια στο Τηγάνι με λίγο μέλι ή να τα συνοδεύσεις με παγωτό βανίλια.

Για πιο έντονο άρωμα, πρόσθεσε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο μαζί με την κανέλα. Δες και άλλες γλυκές πίτες για έμπνευση.

Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε ένα μέρος από το αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης. Δες ιδέες για γλυκά με φρούτα.