Μια νόστιμη επιλογή πρωτεϊνικής σαλάτας για το βράδυ
Υλικά:
φιλέτο κοτόπουλου – 250 γρ
μανιτάρια – 200 g
κόκκινα φασόλια – 100 g
μαρούλι iceberg – 150 g
ντομάτες – 200 γραμμάρια
κρεμμύδια – 100 g
Ξινόκρεμα* – 100 g
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο και καρυκεύματα – για το κοτόπουλο
Προετοιμασία:
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, καρυκεύματα κοτόπουλου στο κοτόπουλο και ψήστε.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα στεγνό τηγάνι, εξατμίζουμε λίγο τα υγρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Απολαύστε το γεύμα σας!❤️
*Ξινόκρεμα
Υλικά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου και στην ποσότητα που επιθυμούμε
Για κάθε 100 gr κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά (15 ml) γιαούρτι
Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο για μια ώρα.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 12-16 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ελέγχουμε αν έχει πήξει ακουμπώντας λίγο την επιφάνεια, αλλιώς περιμένουμε λίγο ακόμη.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο όταν είναι έτοιμη.
Συμβουλές
Το γιαούρτι που χρησιμοποίησα είναι κανονικό πρόβειο ή αγελαδινό, όχι στραγγιστό. Πιθανόν να είναι κατάλληλο και το στραγγιστό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Η ποσότητα 15ml γιαούρτι σε 100 gr κρέμα είναι ικανή να κάνει τη ζύμωση που θέλουμε σε λογικό χρόνο και χωρίς να βγει πολύ ξινή η κρέμα μας.
Πολλές από τις συνταγές που είδα συνιστούν ελαφρύ ζέσταμα της κρέμας για να βοηθήσουμε τη ζύμωση. Επειδή δεν κατέβηκε κάτω από 20 βαθμούς η θερμοκρασία στο σπίτι μου δεν την ζέστανα καμιά από τις φορές που έφτιαξα την κρέμα. Υποθέτω ότι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη σε λιγότερο χρόνο.