Ετοιμάσου να φτιάξεις ένα πιάτο που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια! Αυτό το λαχταριστό μοσχαράκι αυγολέμονο είναι ένα φαγητό που φτιάχνω πολύ συχνά στο σπίτι και είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα μας. Η γεύση του είναι τόσο πλούσια και η υφή του κρέατος τόσο μαλακή, που λιώνει στο στόμα.

Υλικά:

1200 γρ. μοσχαράκι ελιά, κομμένο σε μπουκιές
4-5 πατάτες μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
2-3 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ηλιέλαιο για το αρχικό σοτάρισμα
Λίγο ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 στικ κανέλας
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Για το αυγολέμονο: χυμός από 2 λεμόνια και 3 κρόκοι αυγών

Πώς θα το φτιάξεις (Εκτέλεση):

Σε μια βαθεια κατσαρολα ροδιζω ελαφρα σε λιγο ηλιελαιο τις πατατες κομμενες κυδωνατες τις αφαιρω στο στραγγιστηρι και συνεχιζω με τα κολοκυθακια κομμενα στη μεση, τα αφαιρω κι αυτα στο στραγγιστηρι με τις πατατες και πετω το ηλιελαιο, εν συνεχεια στην ιδια κατσαρολα βαζω τα κομματια απο 1200γρ μοσχαρακι ελια, τα ροδιζω χωρις λαδι απ ολες τις πλευρες, προσθετω κι ενα ξηρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο και μολις μαλακωσει κι αυτο σβηνω το φαγητο μ’ενα ποτηρακι λευκο κρασι, μοσχοβολα υπεροχα το φαγητο ανακατευεται το κρασι με το κρεας το κρεμμυδι και την καραμελλα που’χει σχηματισθει στον πατο της κατσαρολας και δεν σας λεω τιποτε!!!εν συνεχεια προσθετω λιγο ελαιολαδο τα φερνω μερικες γυρες να λαδωθουν καλα και ριχνω ζεστο νερο να καλυφθει καλα το κρεας κι ενα στικ κανελλας, χαμηλωνω την εστια και μαγειρευω 1 1/2 ωρα, δοκιμαζω αν εβρασε το κρεας και προσθετω τις πατατες, τα κολοκυθακια, 2κ.σ γεματες βουτυρο, αλατι, πιπερι, παπρικα και μισο κ γ ριγανη, συνεχιζω το μαγειρεμα για μιση ωρα ακομα και αυγοκοβω με τον χυμο 2 λεμονιων και 3 κροκους!!!!

Η Συνταγή είναι της κας Sofia Valinou