Υλικά

1 ποτήρι νερού ηλιαιλεο.
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
200 γραμμάρια καρυδα ινδική.
1/1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ( με τον χυμό πορτοκάλι)
2 κουταλάκια του γλυκού μπαικιν.
3 βανίλιες κάψουλα.
4 κουταλιές της σούπας σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμενο .
Μια Μια πρέζα αλάτι.
Μισό ποτήρι κρασιού πετιμέζι (εαν έχετε) διαφορετικά λίγο κονιάκ.
Άλευρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την καρύδα, την κανέλα, τις βανίλιες και το πετιμέζι ή το κονιάκ.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το αλάτι.
Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια λαδερή ζύμη, όχι πολύ σφιχτή.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις ρολάρουμε σε σουσάμι αναμεμειγμένο με λίγη καστανή ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Αδαμαντία Μαντυ Μπαξιβάνη