Αυτά τα μπισκοτένια κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ. Η συνδυασμός του ταχινιού με το πορτοκάλι δημιουργεί μια μοναδική γεύση, ενώ το σουσάμι προσθέτει μια τραγανή υφή.
Είναι ιδανικά για όσους νηστεύουν, αλλά θα τα απολαύσουν όλοι!
Υλικά:
1 φλιτζάνι ελαφρύ λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ταχίνι ολικής (εγώ έβαλα 160 γραμμάρια)
100 γραμμάρια σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
Καφέ ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ λιωνετε την ζαχαρη και το λαδι μετα το πορτοκαλι ανακατευετε να λιωσουν και μετα προσθέτετε το ταχίνι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το baking powder.
Ενώνουμε τα υγρά και τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
(κολλαει λιγο η ζυμη αλλα αν χρειαζεται προσθετετε λιγο αλεύρ..όχι πολυ )
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη (εγω εβαλα λιγο λαδακι στα χερια και εκανα τα μπαλακια)
και τις βουτάμε στην καφέ ζάχαρη.
Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πιέζοντάς τες ελαφρά για να πλατύνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Anna Mouxlianitou Kamioti