Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια είναι ιδανικά για όσους αναζητούν ένα μπισκότο με πλούσια γεύση και αρωματικά μπαχαρικά. Η συνταγή αυτή εξασφαλίζει μπισκότα που διατηρούν το σχήμα τους και παραμένουν απαλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τα τέλεια για να τα διακοσμήσετε με γλάσο.

Υλικά:

100 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια μέλι
100 γραμμάρια βούτυρο (82% λιπαρά)
1 αυγό
2 κρόκοι
400-420 γραμμάρια αλεύρι
1,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
Πρέζα αλάτι

” Έχουν γίνει ήδη επιτυχία και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους πάντες!”

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το μέλι και τα μπαχαρικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά. Όταν απορροφηθούν, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Είναι σημαντικό να μην προσθέσουμε υπερβολικό αλεύρι, καθώς η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4-5 χιλιοστών και κόβουμε τα μπισκότα σε όποιο σχήμα επιθυμούμε.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τα διακοσμούμε με γλάσο.