Συστατικά:
Για το κέικ:
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι καλαμποκιού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπαικινγκ παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1/2 φλιτζανού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πορτοκάλι (ξύσμα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
Οδηγίες για την προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Λαδώστε ένα ταψί 20 x 20 .
Προσθέστε το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το μπαικινγκ παουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν. Ρίξτε και ανακατέψτε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί φούρνο και ψήνετε μέχρι να βγει μια καθαρή μία οδοντογλυφίδα εάν τοποθετηθεί στο κέντρο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 35-40 λεπτά.
Προετοιμάστε το σιρόπι ενώ ψήνετε το ψωμί.
Προσθέστε νερό, μέλι , ξύσμα πορτοκαλιού και γαρίφαλα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μετά σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα ακάλυπτη. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη. Αφαιρέστε τα γαρύφαλα.
Όταν ψηθεί το μείγμα, αφαιρέστε το από το φούρνο και αμέσως χύστε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε αφού και το σιρόπι κρυώσει εντελώς.