Υλικά

2-3 μπριζόλες χωρίς κόκαλα, πάχους (ή κόντρα φιλέτο)

Αλάτι και πιπέρι, για να καρυκεύσουμε

Σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κίτρινο, λευκό ή καφέ), κομμένο σε φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια καφέ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Λιγο απλό αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος ή ζωμός
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτοπετσέτα. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με το γούστο σας.

Ζεσταίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι (ή μπάρμπεκιου) σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
Μαγειρέψτε τις μπριζόλες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ξεκουραστουν για 5 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, μετά προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσουν.

Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 λεπτό, αφήνοντας το αλεύρι να ροδίσει ελαφρά.
Σιγά-σιγά και σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, ενώ ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πήξει.

Ανακατεύουμε με τη σάλτσα Worcestershire και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.
Προσθέστε τις μπριζόλες ξανά στη σάλτσα στο τηγάνι μαζί με τους χυμούς στο πιάτο Ή σερβίρετε μπριζόλες με τη σάλτσα μανιταριών κρεμμυδιού στο πλάι.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι, μαϊντανό ή δεντρολίβανο αν θέλουμε.

Καλή Απόλαυση