Τα νηστίσιμα σοκολατάκια που θα σας παρουσιάσω είναι δημιουργία της κας Vasiliki Saltaoura , γεμάτα γεύση και απλότητα. Είναι ιδανικά για όσους νηστεύουν, αλλά και για όσους θέλουν ένα γλυκό σνακ χωρίς ζωικά προϊόντα.
Υλικά
200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χωρίς τη φλούδα
300 γρ. φουντουκοβούτυρο
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
7 μπισκότα νηστίσιμα, αλεσμένα στο μούλτι
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα καραμέλας
300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, λιωμένη σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύω τα αλεσμένα αμύγδαλα και μπισκότα με το φουντουκοβούτυρο, το μέλι και το άρωμα καραμέλας.
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα δεν χρειάζεται ψυγείο.
Πλάθω μικρά μπαλάκια από το μείγμα.
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας για να γίνει πιο ρευστή.
Βουτάω τα μπαλάκια στη λιωμένη σοκολάτα, μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.