Υλικά

1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 1 /2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι ινδοκαρυδο
1 σφηνάκι λικέρ (της αρεσκεία σας)
1 μπέικιν
Σόδα ,στη μύτη του κ.γ
2 βανίλλιες
Μισό φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
2 -3 περίπου ποτήρια αλεύρι ( για τσουρέκια )

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, χτυπάω το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιωσει.
Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, το λικέρ, τις βανίλιες και ανακατεύω.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Προσθέτω τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω.
Αδειάζω το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνω για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, και μετά το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.

H συνταγή είναο της κας Βάνα Ντελή