Το ντοματόρυζο συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, και μπορεί να συνοδευτεί με διάφορα άλλα πιάτα, όπως τυρί, ελιές ή σαλάτα.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμενες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
4-5 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
2 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό λαχανικών)
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρισα κρεμμυδι με μια σκελιδα σκορδο
Εκοψα τις πιπεριες φλωρινης ,μαιντανο, κοκκινο πιπερι, αλατακι,και ντοματες σε κυβους.
Αφου εβρασε το ρυζι το εριξα μεσα προσθεσα λιγο νερο και λαδι και αφησα για λιγο να δεσουν οι γευσεις .
Προσθεσα και λιγο πελτε .

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου