Προσπεράσετε το πρόβλημα και προχωρήσετε στην εκτέλεση της συνταγής που σας άρεσε φτιάχνοντας δική σας ξινόκρεμα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Α. Πρώτος τρόπος: με πλήρη κρέμα γάλακτος και ξινόγαλα (αριάνι). Ανακατέψτε κρέμα γάλακτος πλήρη με ξινόγαλα σε αναλογία 1 -2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα για κάθε 1 φλιτζάνι κρέμας. Αφήστε το μείγμα σε όσο το δυνατόν πιο ζεστό περιβάλλον για μία ημέρα ή μέχρι να πήξει (αν το βάλετε στο φούρνο επιλέξτε 50°-70°). Στη συνέχεια βάλτε το για άλλη μισή μέρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο.

Β. Δεύτερος τρόπος-express: με πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Γ. Τρίτος τρόπος-ελαφρύτερος: με light κρέμα γάλακτος και light γιαούρτι. Ανακατέψτε κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και χυμό λεμονιού στην εξής αναλογία: στα 100 γρ. γιαούρτι προσθέστε 50ml κρέμα και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσει. Η υφή δε θα είναι εφάμιλλη των άλλων δύο, αλλά θα κάνει τη δουλειά της για ντιπ ή σος σε πιάτα διαίτης.

Tips Χρησιμοποιήστε την ξινή κρέμα ως υλικό παρασκευής ή ως συνοδευτικό τόσο σε γλυκές συνταγές, κέικ και τσιζκέικ, φρουτοσαλάτες, τάρτες και μπισκότα, όσο και σε αλμυρές συνταγές, σε ντιπ ή σε σάλτσες και ντρέσινγκ για σαλάτες λαχανικών, ψητές πατάτες, πανέ και τηγανητά κ.λπ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡιγκατόνι με Mανιτάρια και Σπανάκι
Επόμενο άρθροΠάτατοκροκέτες “Μετσοβόνε”