Μπισκότα Σοκολάτας με υφή Μπραουνις
Υλικά για 15 Μπισκότα
60 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
240 γρ Κουβερτούρα 55%
2 Αυγά
100 γρ Καστανή ζάχαρη
Λίγο Αλάτι
2,5 γρ Στιγμιαίο Καφέ σε κόκκους
4 γρ Μπεικιν παουντερ
80 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ Σταγόνες Σοκολάτας
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και λιώνουμε τα μικροκύματα, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη τα αυγά και το στιγμιαίο καφέ σε κόκκους με τα απο λίγο και την βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έλιωσαν ώστε να γίνει ένα σούπερ εκπληκτικό σοκολατένιο μείγμα Προσθέτουμε αυτό το μειγμα μέσα στο μειγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε να έχουμε ένα ωραίο σοκολατένιο μείγμα.
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και τα κοσκινίζουμε ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ψιλοκομμένα καρύδια τα καρύδια εντελώς προαιρετικά αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί περίπου για 30 λεπτά ώστε να σφίξεις λιγάκι και να μπορούμε να δημιουργήσουμε μπισκοτα
Μετά από 30 λεπτά ξεκινάμε να δημιουργούμε τα μπισκότα με δύο τρόπους:
Ο ένας με το 2 κουτάλια παίρνουμε μικρή ποσότητα μίγματος περίπου 10 γραμμάρια και τοποθετούμε μέσα στο ταψί με λαδόκολλα
Ο δεύτερος τρόπος με το σκουπ του παγωτού όχι το μεγάλο Εκτός αν θέλετε να φτιάξετε αρκετά μεγάλα cookies να τοποθετούμε αραιά στο ταψί διότι απλώνουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για ακριβώς 11 λεπτά.
Διακοσμούμε με χοντροκομμένο καρύδι που τοποθετώ επάνω στα μπισκότα και μετά ρίχνω λευκή σοκολάτα λιωμένη
Καλη Επιτυχία