Βεργκούνια

Νόστιμο, γρήγορο και εύκολο.

Συστατικά:

Αλεύρι – 500 g
Αυγό – 1
Κεφίρ – 250 ml
Κρέμα γάλακτος- 80 ml
Ζάχαρη – περίπου. 40 χρόνια
Μπέικιν πάουντερ – 8 g,
σόδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού,
αλάτι.
Ηλιέλαιο

Παρασκευή:

Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο κοσκινισμένο αλεύρι. Το κεφίρ και η κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε με τη σόδα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, χτυπάμε το αυγό με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το κεφίρ και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια πηχτή ζύμη.
Ανοιγουμε ένα φύλο ζύμης και κόβουμε σε λωρίδες το χαραζουμε πρωτα ετσι και μετα μια σχισμή στο κέντρο.


Πιανουμε την μία άκρη και την περνάμε μεσα απο την σχιχμή και φτιαχνουμε το βεργκούνι


Αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και τηγανίζουμε όλο το βεργκούνι μέσα σε κατσαρολάκι με καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με ζάχαρη.
Μπορείτε να φάτε με οποιαδήποτε μαρμελάδα ή μέλι.

Η Συνταγή είναι της  Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά, αέρινα ζυμαράκια με τυρί.
Επόμενο άρθροΦοινίκια Γεμιστά με αμύγδαλο…της Γιαγιάς απο την τραπεζούντα