Υλικά για 16 ΠΑΣΤΕΣ

για το πεντεσπάνι
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές) 6 κουτ.σούπας αλεύρι (κοφτές) 4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες) 4 κουτ.σούπας σπορέλαιο 1 βανίλια
2 κ.γ. κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό της
αρεσκείας μας (προαιρετικά)
1 κ.γ. χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ. γλυκόζη (ό,τι έχετε).

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τη συνταγή μας για την πάστα ταψιού, χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.
Ρίχνω και τη βανίλια.
Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λίγο και το σπορέλαιο.
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουνε πολύ όγκο από το φούσκωμα τους. Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35×30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο, έπειτα κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ (αν βάλω). Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό. Τέλος,αφήνω να κρυώσει.

Για την λευκή κρέμα

2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο (397-400 γρ.)
1 βανίλια

Χτυπάω τα μόρφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Για την γκαναζ:

200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150 γρ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη

Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μέλι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από τη παγωμένη κρέμα. Στην συνέχεια τοποθετώ ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!
Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας πάνω από την πάστα!
Προτιμήστε αφού παγώσει η πάστα ταψιού, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια
σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στη κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ό,τι θέλετε.
Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

πάστα ταψιού
πάστα ταψιού

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

H Συνταγή είναι της κας Σόφη Τσιώπου και η εκτέλεση της κας τσιουκανη ελενη Σάκης