Αυτή η πίτα λαχανικών χαμηλών θερμίδων είναι ένα νόστιμο και απλό πιάτο που μπορεί να γίνει γρήγορα. Είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, λαχανικά και τυρί. Ιδανικό για ένα εύκολο μεσημεριανό, σνακ ή υγιεινό δείπνο!

Υλικά 🛒

1 Μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 Μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα σε κύβους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
10 πράσινες ελιές κομμένες σε φέτες
1 μεγάλη πατάτα, ψιλοκομμένη
50g τριμμένο τυρί Cheddar
150g Τυρί φέτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 Μεγάλα Αυγά
50 ml Φυτικό Έλαιο
250 ml γάλα
2 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
5 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
Αλάτι πιπέρι

Επικάλυψη:
100g τριμμένο τυρί Cheddar
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Αλείφουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ταρτιέρα ή ταψί 26 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το χέρι τα αυγά.
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο χυλό.
Στύβετε με το χέρι τις πατάτες και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, τον μαϊντανό, το τσένταρ και τη φέτα στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψακι.
Ισιωστε και σκορπίστε από πάνω τα υπόλοιπα 100g τριμμένο τυρί τσένταρ.
Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν από πάνω.

Απολαμβάνω! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚουλούρα της Λαμπρής: Σύμβολο ελπίδας και χαράς
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες Παραλίας του Άκη