Υλικά:
5 ώριμες μπανάνες
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος (περίπου 250ml)
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
100γρ κουβερτούρα σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας λάδι (κατά προτίμηση καρύδας ή ηλιέλαιο)
Εκτέλεση:
Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
Βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να παγώσουν οι μπανάνες τελείως.
Βάλτε τις παγωμένες μπανάνες στο μπλέντερ με το κακαο και την κρέμα γάκατος και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Γεμίστε τα ειδικά φορμάκια για παγωτό ξυλάκι με το μείγμα. Αφήστε λίγο χώρο στην κορυφή για την επικάλυψη σοκολάτας. Τοποθετήστε τα ξυλάκια και βάλτε τα φορμάκια στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε καλά. Βουτήξτε την κορυφή κάθε παγωτού στην λιωμένη σοκολάτα και αφήστε τα να σταθούν για λίγα λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Βάλτε τα παγωτά ξανά στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Καλή Απόλαυση!