Παγωτό σοκολάτας με βελούδινη γεύση
Yλικά
25 γρ. κακάο
500 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
250 γρ.κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε το κακάο, το γάλα και την ζάχαρη σ ένα μπολ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και οι κόκκοι του κακάο.
Βράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συγχρόνως συνέχεια. Δεν πρέπει να σταματήσουμε ν ανακατεύουμε γιατί θα μας καεί.
Μαγειρεύουμε μέχρι η ποσότητα να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κατά την διάρκεια που κρυώνει ανακατεύουμε συνεχώς.
Σε αυτό το σημείο έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Σ ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος κρύα και χτυπάμε με μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μέχρι ν΄ αφρατέψει.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στη σαντιγύ και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε σ ένα γυάλινο μπολ το παγωτό μας το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 7 με 8 ώρες.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!!!!
Μπορούμε να το γαρνίρουμε με όποιο σιρόπι θέλουμε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία
Find more delicious recipes here