Tο απίστευτα εύκολο παγωτό σοκολάτας, που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς παγωτομηχανή! 🍫🍦Αυτή η συνταγή είναι το όνειρο για κάθε chocoholic
Υλικά:
1 κρέμα γάλακτος 330 ml (35% λιπαρά) χτυπημένη σε σαντιγί
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο σκόνη
1 κ.γλ. Nescafé
Προαιρετικά:
Καβουρδισμένα αμύγδαλα
Κερασάκια μαρασκίνο
Τρίμματα κουβερτούρας
Οδηγίες:
Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το 1/3 της χτυπημένης σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Στη συνέχεια, ρίξτε αυτό το μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγί.
Ανακατέψτε πολύ καλά με μια μαρίζ, χρησιμοποιώντας απαλές κινήσεις για να μην “κόψει” η σαντιγί.
Κοσκινίστε το κακάο το Nescafé και τις βανίλιες στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε τα προαιρετικά υλικά (αν θέλετε) και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατάλληλο δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες, ή μέχρι να παγώσει.
Δεν κρυαταλωνει, πραμενει μαλακο και η γευση του δεν υπαρχει!!!!
Απολαύστε το πεντανόστιμο, σπιτικό παγωτό σοκολάτας σας!
Η Συνταγή είναι της κας Fratzeska Kazepi