Αυτή η συνταγή είναι όντως απίστευτα εύκολη και το αποτέλεσμα είναι μια ζουμερή και αφράτη μηλόπιτα που θα λατρέψετε!
Υλικά:
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ανθονέρο
1/3 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 1/4 ποτήρια αλεύρι
1/2 – 1 ποτήρι αμύγδαλα αλεσμένα
6-7 μήλα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
Για τα μήλα:
4-5 κουταλιές ζάχαρη
1/2 ποτήρι αμύγδαλα
Λίγη κανέλα
Ανθονέρο
Εκτέλεση:
Προετοιμάστε τα μήλα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα μήλα με 4-5 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, κανέλα και λίγο ανθονέρο. Αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το ηλιέλαιο, το ανθονέρο, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν. Σιγά σιγά προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώστε ένα ταψί ή πυρέξ (ορθογώνιο). Ρίξτε το μισό μείγμα κέικ στο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε τα μήλα που ετοιμάσατε πάνω από το μείγμα κέικ, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα κέικ πάνω από τα μήλα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε με αμύγδαλα και 1 κουταλάκι ζάχαρη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά, ή μέχρι να χρυσοκαψαλίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε και την σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous